Meglévő gyepek feljavítása felülvetéssel

1. Alacsony nyírás

Az első lépés a fű rövidre nyírása. Ehhez olyan időt válasszunk, amikor száraz a fű. Nyírás előtt távolítsunk el minden szemetet a gyep felületéről, utána pedig távolítsuk el az összes lenyírt füvet. 

2. Gereblyézzük a gyepet / kora tavasszal szellőztetés

Rugós fogú gereblyével gereblyézzük meg a gyepet, hogy felszakítsuk az elhalt összegubancolódott füvet vagy szalmát. 

3. Vessük el a magot

Válasszuk ki a megfelelő keveréket. KITE Felújító keverék a foltszerű hiányok pótlására. Ha a teljes területet felülvetéssel kívánjuk javítani akkor törekedjünk a korábban használt keverékre. Ez esetben két irányba vessünk. 

4. Tápláljuk a gyepet / Volldünger Golf műtrágya 

Tápláljuk a gyepet jó minőségű N P K tartalmú műtrágyával. Tavasszal nagy mennyiségű nitrogénnel, ősszel kevés nitrogénnel. 

5. Gereblyézzük a gyepet / Hengerezzünk

Gereblyézzük át a felületet, hogy a magok és a műtrágya érintkezésbe kerüljenek a nedvességgel. Ez elősegíti a csírázást. Végezzünk gyenge hengerelést, ha lehet. 

6. Öntözzük a gyepet

Ha száraz idő követi a felülvetést, locsoljunk finom permettel, hogy folyamatosan nedvesen tartsuk a magágyat. Megeredés után korlátozni kell az öntözést. Alkalmanként 30-40 mm biztosítja a mélyen gyökerezést. 

7. Nyírás 

Kezdetben 6-8 cm magasságúra nyírjuk le a füvet. A következő nyírásoknál fokozatosan eresszük le a késeket a 3-4 cm-es vágási magasságra. Nyírjuk rendszeresen, de soha ne próbáljunk a növekmény 1/3-ánál többet eltávolítani.